Winterproject 2019

Winterproject 2019

Beste broeders en zusters,

Op 6 december 2019 was het zover, onze reis begon vanuit Nederland naar Irak met liefst een bedrag van 11.000 euro. Op 7 december aankomend in Irak begon ons eerste project in Bagdad; het uitdelen van dekens en kachels. Dit project is uitgevoerd samen met world Ahlul-Bayt Islamic league. Zoals altijd was het een fijne samenwerking.

Ons tweede project was in Najaf samen met de organisatie Iraq Builders. In de ochtend hebben we 50 voedselpakketten uitgedeeld en in de middag namen we de kinderen mee voor een dagje uit. Ze hebben gegeten, gespeeld en uiteindelijk een geldbedrag gekregen als cadeau.
Dag 3 waren we aangekomen in Karbala, daar hadden we samen met de weeskinderenschool afgesproken om de kinderen mee te nemen voor een dagje uit. Ze hebben allemaal gespeeld en genoten van een heerlijke maaltijd.
Vervolgens gingen we verder naar Alhujja ziekenhuis om zoals ieder jaar een geldbedrag te doneren, voor de patiënten die het bedrag niet hebben om hun onderzoeken/behandelingen te betalen.
De volgende dag hebben we in Karbala 50 voedselpakketten uitgedeeld aan een zeer arme wijk waar mensen naast de begrafenis leven. En aan de kinderen een snoepje, wat waren ze toch blij! Eerder waren we daar ook geweest en hadden we voedselpakketten uitgedeeld.
Op de laatste dag gingen we de laatste kachels en dekens uitdelen in Bagdad.
Hierbij willen we alle donateurs en de organisaties bedanken voor hun steun en hulp.
Tot volgend jaar!