Winterproject 2018

Winterproject 2018

Beste broeders en zusters,

Ook dit jaar ben ik naar Irak gegaan om de weeskinderen te helpen. Hierbij een korte samenvatting van mijn activiteiten daar:

Met jullie hulp hebben we dit jaar 9000 euro opgehaald. Een prachtig bedrag waar we veel kinderen mee blij kunnen maken. Allereerst heb ik in Nederland wat inkopen gedaan; tassen en kleurpotloden. Dit bespaart mij wat tijd in Irak, zodat ik meer kan focussen op de projecten en minder op het inkopen.

Mijn eerste project was in Najaf. Daar heb ik eerst aan arme gezinnen voedselpakketten uitgedeeld in samenwerking met de organisatie Iraqi Builders. Hierna hebben we de kinderen blij kunnen maken met een mooi dagje uit. We zijn naar een speelhal gegaan waar we veel plezier hebben kunnen beleven. Hierna hebben wij schoenen en andere cadeaus voor ze gekocht.

In de stad Karbala heb ik Het AlHujja Hospital bezocht. Dit ziekenhuis helpt arme mensen die niet het volledige bedrag kunnen betalen voor een operatie etc. door ze korting te geven en het bedrag aan te vullen via donaties.
Vervolgens heb ik 13 waterkoelers/reservoirs gekocht voor de arme gezinnen in Karbala. Zij hadden dit zeer nodig en alhamdoellillah hebben wij hiermee een groot aantal gezinnen blij kunnen maken.

Aan de kinderen in Karbala hebben wij een klein schoolpakket gegeven; een nieuwe tas en wat (kleur)potloden. Ook hebben we samen een heerlijke maaltijd gegeven en zijn we naar een speelpark geweest.

Mijn laatste project heb ik in Bagdad uitgevoerd. Daar hebben we de behoeftige gezinnen geholpen met een nieuwe kachel. We hebben er uiteindelijk 25 stuks kunnen kopen.

Ik wil jullie allemaal hartelijk bedanken voor jullie donaties. Zonder jullie was dit nooit mogelijk!

Klik hier voor alle foto’s

Tot het volgende project!