Maand Ramadan Project, Juli 2011

In de Naam van Allah, de Meest Barmhartige, de meest Genadevolle,

Als eerst Alhamdulilah (alle lof zij Allah) voor de ‘tawfiq’ (succes) van Allah (swt). Ten tweede wil ik iedereen bedanken voor de enorme steun en de mooie bijdragen.

project2011

Het totale bedrag dat uiteindelijk is verzameld is € 1165,-. Hiermee hebben we 48 kinderen blij gemaakt. Op de flyer was beschreven dat er € 25,- zou besteed worden per kind. Hiervan zou de organisatie kleding, een schooltas en een paar schoenen kopen en uitdelen aan de kinderen. De plannen zijn echter veranderd! Omdat ieder kind een andere smaak zou hebben wat betreft de kleding, heeft de organisatie ervoor gekozen alleen een schooltas en schoolspullen te kopen. De rest van het geld is in een envelop gedaan en is met de spullen meegegeven.

De organisatie waar de spullen en geld werden uitgedeeld was in de stad Karbala. Het was een speciale organisatie die geld geeft aan de wezen; ieder kind krijgt van deze organisatie $10,- per maand. De organisatie zelf had al 300 wezen. De weeskinderen die Help the Orphans in Iraq heeft geholpen waren echter nieuw. Deze kinderen werden op die dag gelijk ingeschreven bij de organisatie. Dat was ook de bedoeling van het project: ervoor zorgen dat er meer en nieuwe weeskinderen kunnen worden geholpen. De kinderen waren tussen de 5 en 13 jaar. Het waren kinderen die wees waren van beide ouders, en ook kinderen die sadeh (afstammelingen van de Profeet (s)) zijn.

Zoals iedereen ziet op het nieuws zijn er nog steeds bomaanslagen in Irak. Kijk bijvoorbeeld naar 15 augustus: hoeveel mensen zijn er daar wel niet overleden? Door deze bomaanslagen vermeerderen de weeskinderen in Irak. In Irak zijn er veel organisaties die hulp bieden voor deze kinderen, totdat deze kinderen de leeftijd van 18 jaar bereiken. Ook in universiteiten wordt veel hulp geboden aan weeskinderen. Echter is dit niet genoeg, want het blijven kinderen die geen moeder of vader hebben, of soms zelfs helemaal geen ouders. Hoeveel we ook voor deze kinderen zullen doen, ze blijven iets missen. Ze missen de liefde van de ouders. Maar alsnog zal Allah (swt) ons belonen voor onze goede daden en onze hulp aan deze onschuldige kinderen.

De kinderen die we hebben geholpen hebben ons gevraagd om volgend jaar weer terug te komen. Team Help the Orphans in Iraq heeft hen ook beloofd om weer terug te gaan en hun weer blij te maken.

Klik hier voor alle foto’s

Help the Orphans in Iraq,
Datum: 11.07.2011