Maand Ramadan project, Mei 2016

In de naam van God, de Barmhartige, de Genadevolle,

Ook dit jaar is er door middel van een mooi bedrag mensen blij gemaakt in Irak. Met een bedrag van maar liefst €7600 zijn er meerdere projecten uitgevoerd in verschillende steden in Irak. De projecten vonden plaats in de volgende steden: Najaf, Karbala en Baghdad. Middels dit verslag wil de organisatie een beeld schetsen van de uitvoering van het project.

Dag 1

Op de eerste dag vond de voorbereiding van de kleding voor het suikerfeest voor de weeskinderen plaats in de crèche waar Help the orphans in Iraq ook vorig jaar kleding en schoolspullen heeft uitgedeeld. Dit werd uitgevoerd in de stad Karbala.

Dag 2

Tijdens de tweede dag werden de voedselpakketten voor de maand Ramadan voorbereid voor 200 families in de stad Najaf.

Dag 3

Op de derde dag werden 200 voedselpakket uitgedeeld in de stad Najaf. De weduwen en arme families ontvangen elke 25ste van de maand een voedselpakket en dit keer had Help the orphans in Iraq de eer om deze voedselpakketten voor te bereiden en uit te delen. Ieder familie kreeg rijst, linzenzaad, suiker, kikkererwten, bonen, kip, eieren en een zakje thee.

Dag 4 

Op deze dag werd de kleding uitgedeeld aan de kinderen in de crèche. De weeskinderen kregen op deze dag ook hun rapporten en wij hadden de eer om deze aan hen uit te delen. In de stad Najaf zijn nog een aantal andere projecten uitgevoerd. Zo heeft Help the orphans in Irak een gedeelte van het ingezamelde bedrag gedoneerd aan het bouwen van een huis voor een arme familie. Deze familie bestaat uit een weduwe, haar dochter (tevens een weduwe) en haar kleinzoon. Het bedrag was net voldoende om het huis te bouwen. Wij hopen dat de organisatie in de toekomst nog meer geld kan inzamelen om het huis van binnen in te kunnen richten. Project Baghdad: In de stad Baghdad is er in samenwerking met Al-Wafa organisatie voor 9-jarige kinderen een verjaardag gevierd. Hiervoor werden er cadeaus uitgedeeld aan 8 meisjes.

Help the orphans in Iraq wil iedereen die heeft gedoneerd en heeft bijgedragen aan dit project enorm bedanken. Zonder jullie zou dit mooie resultaat nooit bereikt kunnen zijn. Wij hopen op nog meer succes in de toekomst en jullie steun hierin insha’Allah.

Klik hier voor alle foto’s