Winterproject 2017

Winterproject 2017

Beste broeders en zusters,

Hierbij beschrijf ik de avonturen van mijn winterproject 2017.

Project 1 & 2:

Het is altijd al een droom van mij geweest om zelf kleding uit te zoeken voor kinderen en dit jaar werd mijn droom werkelijkheid. Het was een moeilijke klus om voor 20 jongens en 20 meisjes kleding uit te zoeken met de juiste maten en uiteraard ook een beetje modebewust. Voor de meisjes heb ik winterjurkjes en winterjassen gekocht en voor de jongens winterpyjama’s en uiteraard ook winterjassen. Dit heeft in totaal maar liefst  4 uur geduurd, omdat ook de eigenaar van de kledingwinkel een tijdje bezig was met het scannen en individueel verpakken van de kleren.

Gelukkig waren zij wel ontzettend behulpzaam en hebben ons dan ook geholpen om alle spullen naar de auto te brengen. En om het nog beter te maken, hebben zij ons gratis winterjassen gegeven voor de oudere vrouwen. Hierna zijn wij snel doorgegaan om speelgoed te kopen voor de kinderen. Naar mijn verbazing was het aan de dure kant, maar toch zijn wij erin geslaagd om bruikbare en leuke spullen te kopen. Alle spullen hebben wij gesorteerd op maat en op elke zak hebben wij de maat met daarbij de leeftijd geschreven zodat het makkelijker te verdelen is. Hierna hebben wij ook de voedselpakketten klaargemaakt. Dit jaar hebben wij vlees ingekocht om toe te voegen aan de pakketten. Met trots hebben wij in totaal 50 voedselpakketten met daarbij 30 kilo vlees uitgedeeld! De dag daarop hebben wij alles vervoerd. Door de hoeveelheid spullen lukte dit niet in één keer, dus hebben wij meerdere malen heen en weer gereden om alles naar de afgesproken plek te brengen. Hier stonden zowel de kinderen als de moeders te wachten. Als eerst werden de voedselpakketten uitgedeeld en daarna de kleding en het speelgoed. Elk kind mocht dit zelf uitkiezen.

Project 3:

Met veel hulp van Sayed Hussain al Qazwini kregen wij een afspraak met Sayed Jaffer al Qazwini. Eén van de stichters van het al-Hujja ziekenhuis. Bij aankomst in het ziekenhuis werden wij meegenomen naar het kantoor van Sayed Jaffer al Qazwini. Het was een eer om hem te leren kennen. Hij vertelde ons over het ziekenhuis en hoe zij te werk gingen met de donaties. Elk patiënt die onvoldoende of geen geld heeft om de rekening te betalen, krijgt korting. Deze korting wordt verrekend met het gedoneerde geld. Wij waren zeer enthousiast over het concept en hebben dan ook besloten om 5 miljoen Iraakse dinar (3700 Euro) te doneren aan het ziekenhuis. Na dit gesprek hebben wij een rondleiding gekregen door het ziekenhuis waarbij wij enkele medewerkers persoonlijk hebben gesproken.

Project 4:

Ook in Bagdad hebben wij dit jaar samen met de organisatie al Huda 30 kilo vlees uitgedeeld. Wij willen graag de organisatie bedanken voor hun hulp en het harde werk!

Anekdote:

Onderweg naar de begraafplaats wordt vaak bloemwater verkocht. Vaak staan hier kinderen tussen die dit verkopen. Wij stopten om een gesprek aan te gaan met enkele kinderen. Zij vertelden ons dat zij deden wat hun vader ook doet voor de kost. Hierbij wezen zij naar een “winkeltje”. Daar stond een man die producten verkocht aan voorbijgangers in de auto. Aangezien wij een aantal voedselpakketten en nog wat kleding overhadden, besloten wij deze kinderen en hun vader een handje te helpen.

Wij hopen dat wij elk jaar weer kinderen en anderen blij te kunnen maken en daarbij hebben wij jullie hulp hard nodig.

Klik hier voor de foto’s.

Team Help the Orphans in Iraq